Loonbedrijf en Mestdistributie meilof

Al meer dan 50 jaar is ons bedrijf, dat nu Loonbedrijf/Mestdistributie Meilof heet, gevestigd te Hoogersmilde. De onderneming draait op 4 belangrijke pijlers; akkerbouw, loonbedrijf, mestdistributie en transport. In 1975 besloten vader Hendrik en zoon Jaap Meilof samen verder te gaan. Echter was de 30 ha. landbouwgrond van toen niet toereikend om er met twee gezinnen van te kunnen leven. Er werd daarom gezocht naar uitbreiding en deze werd gevonden in het uitvoeren van ‘loonwerk’. Met maaidorsen, aardappelrooien en sproeiwerkzaamheden werd een start gemaakt.

Mede door de ruilverkaveling werden landbouwbedrijven groter, waardoor ook de behoefte aan ‘loonwerk’ groeide. Voor Loonbedrijf Meilof betekende dit een nieuwe uitdaging. Zaaien, poten, grasverwerking en alle werkzaamheden rond de maisteelt kwamen er in de loop der jaren bij.

Door al deze bedrijvigheid groeide het machinepark en ook de behoefte aan opslagruimte nam toe. In de loop der jaren moesten er nieuwe schuren en kantoorruimte worden bijgebouwd. Deze uitbreiding moest er voor zorgen dat wij onze klanten een optimale agrarische dienstverlening kunnen bieden.

Tevens kwam er een weegbrug waarop de vrachten maïs en kalk gewogen worden. Inmiddels bestaat ons bedrijf uit een uitgebreid machinepark en voldoende opslag ruimte voor machines en gewassen. Vol trots kunnen we vaststellen dat wij momenteel praktisch alle voorkomende werkzaamheden in de landbouw kunnen uitvoeren. Overigens ook voor grond-, sloopwerk en bronbemaling zijn wij het aangewezen adres.

In 1989 schaften wij onze eerste vrachtwagen aan voor het vervoer van drijfmest, inmiddels zijn wij al een aantal jaren erkend intermediair voor mest. Met de momenteel heersende mestproblematiek is dat heel makkelijk voor onze relaties, u kunt namelijk bij ons terecht voor al uw mestwerkzaamheden. Daarover verstrekken wij u graag informatie. Wij kunnen u tevens een oplossing bieden  voor de opslag van mest gedurende een half jaar. Totaal beschikken wij over een mestopslagcapaciteit van ongeveer 30000 m3.

Ook nu nog kunnen wij vaststellen dat we met 10 vrachtwagens,ons verdere machinepark en 15 vaste medewerkers klaar zijn voor een toekomst waarin wij u optimaal van dienst kunnen en willen zijn.